Încălzire Electrică cu Panouri Radiante

Încălzire Electrică cu Panouri Radiante

Dacă în cazul încălzirii prin convecţie un convector încălzeşte mai întâi aerul care transferă apoi căldura obiectelor înconjurătoare ( pereţi, mobilă, persoane) încălzirea cu panouri radiante transferă căldura în special prin energia radiantă( în special infraroşu). Aceasta din urmă, odată ce întâlneşte obiectele din jur ( pereţi, mobilă, podea), este reflectată parţial (aprox. 15%) în timp ce restul de 85% este absorbită de către obiecte. Această energie radiată se transformă în căldura, iar pe măsură ce temperatura creşte, va transfera căldura şi aerului din încăpere.

Datorită tehnologiei unice de silicatizare panourile radiante de temperatură ridicată ating o valoare mare de emisivitate în infraroşu de până la 0,98 mu.

Avantajele încălzirii cu panouri radiante

  • Suprafaţa panoului radiant generează un flux de căldură al cărui spectru are lungimea de undă 5 micrometri (în special infraroşu) şi poate fi astfel absorbită în cantităţi mari de către corpul uman. Astfel persoanele şi obiectele sunt încălzite uniform, asemeni încălzirii de către razele solare.
  • Panourile radiante permit distribuţia uniformă a temperaturii în cameră, cu un gradient de 1-2 ºC (diferenţă între podea şi tavan). Pentru încălzire prin convecţie diferenţa este de 5-7 ºC.
  • Mişcarea aerului este mult mai redusă. Astfel se reduce circularea particulelor de praf în încăpere, fapt care duce la diminuarea riscului de îmbolnăvire – astm, infecţii respiratori,etc.
  • Când fluxul de căldură radiantă creşte temperatura obiectelor din cameră la 20 -22 ºC, condiţiile de confort termic sunt resimţite chiar şi la o temperatură ambientală de 18 -19 ºC. Acest lucru poate duce la o economisire a energiei de 18 -24%
  • Panourile nu necesită întreținere periodică.

Încălzire Electrică cu Panouri Radiante

Panouri Radiante de joasă temperatură

Panouri Radiante Ecosun

Panouri Radiante din Marmură

Panouri Radiante din Sticlă

Panouri Radiante de înaltă temperatură

Panouri Radiante Ecosun S

Panouri Radiante Veito

Panouri Radiante cu Carbon

Panouri Radiante cu Halogen

ÎNCĂLZIRE ELECTRICĂ KARON

Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, panouri radiante, radiatoare electrice, sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/streșini.

Căutam cele mai bune soluții și oferim pentru clienți soluția potrivită nevoilor formulate, astfel încât parteneriatul pe care-l construim împreună să fie un succes pentru toți cei implicați în proiect.

Încălzire Electrică cu Panouri Radiante