Degivrare

Curățatul zăpezii din fața garajului, teama de a nu aluneca pe scările înghețate, grija sloiurilor care atârnă amenințător peste streaşină, reprezintă probleme majore, care se pot rezolva printr-o soluție modernă și economică cu ajutorul cablurilor încălzitoare electrice.

 

Principii de funcționare

 

Modul de funcționare este unul cât se poate de simplu, se bazează pe încălzirea electrică a unui cablu care va fi special amplasat sub suprafețele care se doresc protejate de zăpadă, gheață, sau pe tubulaturile care prezintă risc de îngheț. Atât dimensionarea cât și materialele folosite, implică un proces mai laborios, sistemul de degivrare urmând să funcționeze în condiții de umiditate ridicate fiind în același timp alimentat la o rețea de curent. Cu toate acestea, sistemul oferă o protecție maximă și economisește în același timp energie electrică.

 

 

Pentru alcătuirea unui sistem clasic de topire a gheții și zăpezii, elementele principale de care va fi nevoie constau în:

 

 • Cablu încălzitor,
 • Termostat cu microprocesor,
 • Senzor umiditate, îngheţ şi temperatură.

Cere Oferta

Pentru informații suplimentare vă  rugăm să ne contactați. Consultanții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil!

  Senzorul, amplasat în exterior va detecta prezența zăpezii, a umidității (gheață, precipitații), această informație fiind transmisă către termostat, care fiind prevăzut cu microprocesor, va detecta dacă este o alarmă falsă sau chiar ninge. Spre exemplu dacă afară ninge, iar temperatura scade sub 4 ºC, sistemul va fi activat, iar după topirea zăpezii sau gheții sistemul se oprește, chiar dacă temperatura continuă să scadă.

  Sistemul poate fi utilizat cu mare succes într-o gamă largă de locații, printre cele mai importante amintind: alei pietonale, rampe de acces garaj, parcări, rampe auto, poduri și pasaje, trepte, terenuri sportive, aeroporturi, drumuri, acoperișuri etc.

  Sisteme pentru topirea zăpezii
  Degivrare căi acces, rampe

  Degivrare căi acces, rampe

  Prin istalarea sistemelor de încălzire prin cablu în zonele exterioare, pentru degivrare căi acces şi rampe de garaj, alaturi de un termostat inteligent, veţi prevenii atât formarea de gheaţă cât şi acumularea de zăpadă. Acest sistem va funcţiona complect automat şi se va activa doar în cazul în care ninge sau gheaţa se formează pe drumuri sau alei. Încălzirea se poate asigura […]

  Degivrare jgheaburi si burlane

  Degivrare jgheaburi si burlane

  Iarna poate provoca acumulări masive de gheaţă pe jgheaburile şi burlanele clădirilor. Prin instalarea unui sistem de încălzire prin cablu ECOFLOR în interiorul acestor canale de eliminare a apei, această neplacere care apare în momentul îngheţului poate fi evitată. Cablurile sunt instalate prin folosirea unor cleme speciale din plastic sau metal amplasate […]

  Degivrare conducte

  Degivrare conducte

  Chiar dacă sunt prevăzutre cu izloaţie termică, pe timp de iarnă, apar situaţile neplăcute când conductele îngheaţă. Această problemă, nu este întâmpinată doar în cazul conductelor care duc prin medii de aer liber, factorul îngheţului fiind foarte posibil să apară şi în cazul conductelor care trec prin spaţii neâncălzite sau mai puţin încălzite, gen subsol sau pivniţă […]


  Pentru a impune un standard al calității produselor și serviciilor, colaborăm cu mărci de prestigiu: Raychem, SUA, lider mondial pe piața de încălzire electrică în domeniul industrial, Flexel, Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în soluțiile de încălzire electrică din domeniul rezidențial, OJ din Danemarca specializată în soluții de automatizare, Fenix din Cehia, care anul acesta, 2015, aniversează 25 de ani de succes în domeniu fiind prezentă în peste 60 de țări de pe întreg mapamondul cu soluții complete de încălzire.

  Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează panouri radiante, dar și pentru sisteme care au la bază cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, sau radiatoare electrice.  Oferim și sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/ streșini.