Degivrare jgheaburi și burlane

Iarna poate provoca acumulări masive de gheaţă pe jgheaburile şi burlanele clădirilor. Prin instalarea unui sistem de încălzire prin cablu ECOFLOR în interiorul acestor canale de eliminare a apei, această neplacere care apare în momentul îngheţului poate fi evitată. Cablurile sunt instalate prin folosirea unor cleme speciale din plastic sau metal amplasate în interiorul burlanelor şi jgheaburilor.

 

Datorita preţului, în multe cazuri sunt utilizate cablurile de încalzire cu rezistenţă, dar la fel de simplu pot fi folosite cabluri de încălzire cu auto-reglare. În timp ce lungimea unui cablu de încălzire cu rezistenţă este de minim 8 m, dacă este necesar un cablu mai mic, cablurile de încălzire cu auto-reglare pot reprezenta soluţia optimă.

 

Pentru jgheaburile şi burlanele tipice cu streaşină (de până la un diametru de 150 mm), este recomandată o putere de încalzire de 30-40 W / m ; la altitudini mai mari apropiate de 1000 m deasupra nivelului marii , o putere de 60 W / m este mult mai eficentă . De asemenea, este mai avantajos să utilizaţi un cablu cu o putere mai mica si sa-l instalati prin jgheab sau de doua ori pe burlan, astfel o suprafaţă mult mai mare este acoperită.

 

În figura de mai jos, pentru a proteja acoperisurile – pante de acoperis, margini de acoperisuri cablul este instalat într-o asa-numita “configuratie tip dinte-ferastrau ” cu o astfel de distanta puterea suprafetei este de cca. 200 W / m², si cel putin 250 W / m² la altitudini care se apropie de 1000 m .

Cere Oferta

Pentru informații suplimentare vă  rugăm să ne contactați. Consultanții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil!

   

   

   

   

  Manere din plastic sau cabluri de otel cu mânere sunt utilizate pentru fixarea cablului în jgheaburi şi burlane:

  Fixarea cablului pe acoperişuri este relativ problematică. În general, nu este posibil să se facă deschideri, să se cositorească sau să se sudeze acoperişul , acest lucru ar putea deteriora plăcile izolante sub acoperire. Această problemă este rezolvată, astfel, în mod individual pentru fiecare aplicaţie – cu ajutorul unor fire de otel.

  O altă soluţie utilă ar reprezenta modul de prindere al elementelor de fixare (mânere transversale tip C, şine de plastic), utilizând o bandă dublu-adezivă de la 3m. Aceasta este o banda de spumă acrilică de tip 4611F (cu latime 19mm, capat de 3m). Este foarte important, pentru început, ca murdăria şi grăsimea din elementele metalice să fie îndepartată (foaia de metal de pe acoperişuri, jgheaburi, pante, manere acoperiş de tip C) care utilizează spirtul industrial sau diluant acetona (benzen nu este potrivita, deoarece lasă particule pe piesele metalice care reduc proprietatile adezive ale bandei acrilice), elemente din plastic (şine de fixare, jgheaburi de plastic), trebuie, de asemenea, sa fie acoperite cu un strat auto-adeziv de PRIMER pe locurile unde banda acrilică va fi utilizată.

   

  De reţinut!!

   

  Un sistem de reglare adecvat, care va monitoriza pe lângă temperatura, şi prezenţa de umiditate va fi mult mai util şi benefic în aplicaţiile de acoperiş. Dacă cablul de încalzire este controlat manual de catre utilizator şi este pus în funcţiune când deja un strat gros de gheaţă şi-a făcut apariţia, cablul va topi o cavitate (tunel), în gheaţă şi creează, astfel, o coaja de aer care se comporta în acelasi mod ca şi izolatia termica. Desi cablul este în funcţiune, gheaţa nu se topeşte şi aplicaţia este practic nefunctională.

  Aplicații Externe -Degivrare
  Degivrare căi acces și rampe garaj

  Degivrare căi acces și rampe garaj

  Degivrare conducte

  Degivrare conducte

  Termostate Degivrare

  Termostate Degivrare

  Pentru a impune un standard al calității produselor și serviciilor, colaborăm cu mărci de prestigiu: Raychem, SUA, lider mondial pe piața de încălzire electrică în domeniul industrial, Flexel, Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în soluțiile de încălzire electrică din domeniul rezidențial, OJ din Danemarca specializată în soluții de automatizare, Fenix din Cehia, care anul acesta, 2015, aniversează 25 de ani de succes în domeniu fiind prezentă în peste 60 de țări de pe întreg mapamondul cu soluții complete de încălzire.

  Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care sisteme care au la bază cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, sau alte sisteme.