Protecție antiîngheț conducte

Chiar dacă sunt prevăzute cu izloaţie termică, pe timp de iarnă, apar situaţiile neplăcute când conductele îngheaţă. Această problemă, nu este întâmpinată doar în cazul conductelor care duc prin medii de aer liber, factorul îngheţului fiind foarte posibil să apară şi în cazul conductelor care trec prin spaţii neîncălzite sau mai puţin încălzite, gen subsol sau pivniţă, clădiri agricole etc.

Una din soluţiile care vine în rezolvarea acestui inconvienent, şi care poate reprezenta cea mai ideală alegere, constă în folosirea cablurilor încălzitoare. Trebuie specificat faptul că atunci când cablurile încălzitoare vor fi folosite pentru protejarea conductelor, acestea trebuie să fie întodeauna dotate cu izolaţie termică (peste cablurile de încălzire).

De asemenea, cablurile încălzitoare folosite la degivrare conducte, se pot utiliza cu succes şi pentru a preveni alte lichide transportate de la căderea sub o anumita temperatura – cunoscut sub numele de încalzire tehnica a conductelor.

 

Principii de instalare

 

Pentru tevile de metal, cablul va fi ataşat direct pe acestea, în timp ce pentru tevile de plastic va fi  nevoie de o folie sau o bandă adezivă de aluminiu cu care să fie acoperite, acestea ajutând la transferarea călduri. Cu exceptia auto-reglare cabluri, cablurile de încalzire nu trebuie sa atinga sau sa se depaseasca unul pe altul. În cele din urma, conductele sunt prevazute cu izolatie termica adecvata. Cablurile de încalzire pot fi înfasurat în jurul conductei sau pot rula simultan.

Cere Oferta

Pentru informații suplimentare vă  rugăm să ne contactați. Consultanții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil!

  In cazul în care cablul de încălzire urmează lungimea conductei, vă recomandăm să amplasaţi cablul pe partea de jos a conductei, astfel încât căldura să acopere izolaţia mai bine, datorită conducţiei naturale a caldurii în direcţie ascendentă. Asezaţi dispozitivul pentru citirea temperaturii suprafeţei conductei în aşa fel încât să nu fie obturat de cablul de încălzire. Dacă cablul de încalzire este ataşat de-a lungul lungimii conductei în mai multe bucle, este avantajos de a le plasa în aşa fel încât să acopere cel mai bine secţiunea transversală a ţevii.

   

  Degivrare conducte
  Degivrare conducte

  Degivrare conducte

  Cabluri PFP

  Cabluri PFP

  Cabluri Autoreglabile

  Cabluri Autoreglabile

  Pentru a impune un standard al calității produselor și serviciilor, colaborăm cu mărci de prestigiu: Raychem, SUA, lider mondial pe piața de încălzire electrică în domeniul industrial, Flexel, Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în soluțiile de încălzire electrică din domeniul rezidențial, OJdin Danemarca specializată în soluții de automatizare, Fenix din Cehia, care anul acesta, 2015, aniversează 25 de ani de succes în domeniu fiind prezentă în peste 60 de țări de pe întreg mapamondul cu soluții complete de încălzire.

  Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează panouri radiante, dar și pentru sisteme care au la bază cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, sau radiatoare electrice.  Oferim și sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/ streșini.