Panouri Radiante

Panouri Radiante Infraroşu şi Principiul Încălzirii cu Infraroşu


Panourile radiante electrice reprezintă noul val tehnologic în sistemele de incălzire. Acestea au la bază principiul transformării energiei radiante în energie termică la întâlnirea unor corpuri sau obiecte. Aceste sisteme sunt practice și ușor de instalat în orice tip de incăpere. Panourile radiante sunt economice și vin cu un cost redus.

 

Dacă în cazul încălzirii prin convecţie un convector încălzeşte mai întâi aerul care transferă apoi căldura obiectelor înconjurătoare ( pereţi, mobilă, persoane) încălzirea cu panouri radiante transferă căldura în special prin energia radiantă( în special infraroşu). Aceasta din urmă, odată ce întâlneşte obiectele din jur ( pereţi, mobilă, podea), este reflectată parţial (aprox. 15%) în timp ce restul de 85% este absorbită de către obiecte. Această energie radiată se transformă în căldura, iar pe măsură ce temperatura creşte, va transfera căldura şi aerului din încăpere.

 

Datorită tehnologiei unice de silicatizare panourile radiante de temperatură ridicată ating o valoare mare de emisivitate în infraroşu de până la 0,98 mu.

Cere oferta

Pentru informații suplimentare vă  rugăm să ne contactați. Consultanții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil!

  Avantajele încălzirii cu panouri radiante

  • Suprafaţa panoului radiant generează un flux de căldură al cărui spectru are lungimea de undă 5 micrometri (în special infraroşu) şi poate fi astfel absorbită în cantităţi mari de către corpul uman. Astfel persoanele şi obiectele sunt încălzite uniform, asemeni încălzirii de către razele solare.
  • Panourile radiante permit distribuţia uniformă a temperaturii în cameră, cu un gradient de 1-2 ºC (diferenţă între podea şi tavan). Pentru încălzire prin convecţie diferenţa este de 5-7 ºC.
  • Mişcarea aerului este mult mai redusă. Astfel se reduce circularea particulelor de praf în încăpere, fapt care duce la diminuarea riscului de îmbolnăvire – astm, infecţii respiratori,etc.
  • Când fluxul de căldură radiantă creşte temperatura obiectelor din cameră la 20 -22 ºC, condiţiile de confort termic sunt resimţite chiar şi la o temperatură ambientală de 18 -19 ºC. Acest lucru poate duce la o economisire a energiei de 18 -24%
  • Panourile nu necesită întreținere periodică.
  De Joasă Temperatuă
  Panouri Radiante Ecosun

  Panouri Radiante Ecosun

  Panouri Radiante din Marmură

  Panouri Radiante din Marmură

  Panouri Radiante din Sticlă

  Panouri Radiante din Sticlă

  De Înaltă Temperatură
  Panouri Radiante Ecosun S

  Panouri Radiante Ecosun S

  Panouri Radiante Veito

  Panouri Radiante Veito

  Panouri Radiante cu Carbon

  Panouri Radiante cu Carbon

  Panouri Radiante cu Halogen

  Panouri Radiante cu Halogen


  Pentru a impune un standard al calității produselor și serviciilor, colaborăm cu mărci de prestigiu: Raychem, SUA, lider mondial pe piața de încălzire electrică în domeniul industrial, Flexel, Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în soluțiile de încălzire electrică din domeniul rezidențial, OJ din Danemarca specializată în soluții de automatizare, Fenix din Cehia, care anul acesta, 2015, aniversează 25 de ani de succes în domeniu fiind prezentă în peste 60 de țări de pe întreg mapamondul cu soluții complete de încălzire.

  Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează panouri radiante, dar și pentru sisteme care au la bază cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, sau radiatoare electrice.  Oferim și sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/ streșini.