Incalzire electrică direct în şapă de beton

Incalzire electrică direct în şapă de beton

Cabluri Încălzitoare ECOFLOOR

Ecofloor este un sistem electric de încălzire în pardoseală care garantează o distribuție ideală a caldurii în încăperi.  Aceasta este distribuită uniform, de jos în sus și reduce nivelul prafului care se ridică  comparativ cu încălzirea cu calorifere. Cablurile electrice ECOFLOOR de tip ADSV, pe care le comercializam se bazeaza pe principiul degajarii controlate de caldură la trecerea curentului electric prin rezistența acestuia. Temperatura de lucru a acestora este între 40 și maxim 65°C.  Cablurile sunt protejate printr-o mantă metalică care se conectează la împământare și un înveliș foarte rezistent din PVC sau silicon.

Cablurile ECOFLOOR au un randament foarte bun pentru încalzirea încaperilor, prin montarea lor în şapă, atunci când acest fapt este posibil, respectiv se poate turna şapă de grosime 5-12 mm. Se utilizează atât în încălzirea camerelor, locuinţelor cât şi a spatiilor mai mari. După ce cablurile se încălzesc căldura va fi reţinută de şapă, care va degaja caldură chiar şi atunci când cablurile nu mai sunt alimentate

Incalzire electrică direct în şapă de betonIncalzire direct în şapă de beton

Încălzirea direct în şapa de beton, reprezintă soluţia cea mai des utilizată. Beneficează de o instalare facilă, cu costuri mai mici dar şi randament bun, având în vedere ca stratul de şapă care se aşează peste cabluri înmagazinează caldura şi o va disipa gradat (de reţinut faptul că  efectul nu este atat de îndelungat ca în cazul prezentat anterior).

  1. Baza, de obicei beton;
  2. Polistiren extrudat 2-5 cm;
  3. Plasa de armare 4 mm;
  4. Cablu ECOFLOOR;
  5. Şapa (cu rost de dilatie instalat) sau sapa elastica 4-5cm;
  6. Loc pt tubul prin care se monteaza senzorul de temperatura;
  7. Gresie, piatra sau parchet.

Dimensionarea se face in functie de tipul de incalzire si poate fi de la 60W/mp pentru incalzirea complementara la 100-150W/mp pentru incalzirea totala in imobile bine izolate termic(pereti caramida, polistiren de 10cm pe exterior si termopane low-e)
Pentru bai si constructii neizolate termic se ia in considerare 150W/mp.

Incalzire electrică direct în şapă de beton

KARON

Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, panouri radiante, radiatoare electrice, sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/streșini.

Căutam cele mai bune soluții și oferim pentru clienți soluția potrivită nevoilor formulate, astfel încât parteneriatul pe care-l construim împreună să fie un succes pentru toți cei implicați în proiect.