Montaj incalzire electrica in pardoseala

Montaj incalzire electrica in pardoseala

Ecofloor este un sistem electric de încălzire în pardoseală care garantează distribuţia ideala a caldurii în încăperi, uniform, de jos în sus, reducând nivelul prafului care se ridica prin încălzirea cu calorifere. Cablurile electrice ECOFLOR de tip ADSV, pe care le comercializam se bazeaza pe principiul degajarii controlate de caldura la trecerea curentului electric prin rezistenta acestuia. Temperatura de lucru a acestora este intre 40 si maxim 65°C. Cablurile sunt protejate printr-o manta metalica care se conecteaza la impamantare si un invelis foarte rezistent din PVC sau silicon.

Sistemul de incalzire se conecteaza la 220V si va fi controlat cu ajutorul unui termostat electronic optimizând în acest fel echilibrul între temperatura pardoselii şi cea ambientală

Incalzire direct în şapă de beton

Încălzirea direct în şapa de beton, reprezintă soluţia cea mai des utilizată. Beneficează de o instalare facilă, cu costuri mai mici dar şi randament bun, având în vedere ca stratul de şapă care se aşează peste cabluri înmagazinează caldura şi o va disipa gradat (de reţinut faptul că  efectul nu este atat de îndelungat ca în cazul prezentat anterior).

 1. Baza, de obicei beton;
 2. Polistiren extrudat 2-5 cm;
 3. Plasa de armare 4 mm;
 4. Cablu ECOFLOOR;
 5. Şapa (cu rost de dilatie instalat) sau sapa elastica 4-5cm;
 6. Loc pt tubul prin care se monteaza senzorul de temperatura;
 7. Gresie, piatra sau parchet.

Dimensionarea se face in functie de tipul de incalzire si poate fi de la 60W/mp pentru incalzirea complementara la 100-150W/mp pentru incalzirea totala in imobile bine izolate termic(pereti caramida, polistiren de 10cm pe exterior si termopane low-e)
Pentru bai si constructii neizolate termic se ia in considerare 150W/mp.

Cu acumulare de caldura în şapa (grosimea sapei de 12-14cm)

 1. Baza, de obicei din beton
 2. Polistiren extrudan 2-5 cm
 3. Plasa de armare de 4mm
 4. Cablu ECOFLOR
 5. Şapa (un start mai subtire la baza, apoi cabluri si deasupra sapa mai consistenta)
 6. Loc pt tubul prin care se monteaza senzorul de temperatura
 7. Gresie, piatra sau parchet

Acest tip de încălzire este unul foarte economic, dar trebuie avut în vedere la proiectare, faptul că înălţăm destul de mult şapa de beton (pana la 12cm grosime). Cablurile se încălzesc iar caldura degajată se va acumula în şapă, fără a depaşi temperatura de confort setata. Ea se va degaja, treptat, pe parcursul zilei în încăpere.

Pentru că există oportunitatea folosirii energiei electrice cu tarif redus pe timp de noapte (tarif bi-orar) prin acest  mod de încalzire se pot aduce reduceri importante la factura lunară de curent (20-30%). Puterea calculată în acest caz este intre 120-200W/mp.

Montaj incalzire electrica in pardoseala

KARON

Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, panouri radiante, radiatoare electrice, sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/streșini.

Căutam cele mai bune soluții și oferim pentru clienți soluția potrivită nevoilor formulate, astfel încât parteneriatul pe care-l construim împreună să fie un succes pentru toți cei implicați în proiect.

Montaj incalzire electrica in pardoseala