Panouri Solare OFF -Grid

Panouri Solare OFF -Grid

Panouri Solare OFF-GRID, reprezintă sistemul FotoVoltaic (FV) care functionează independent, înmagazinând energia electrică generată de panourile FV în baterii.

Componentele Sistemului FotoVoltaic Off-grid:

1.Panoul Fotovoltaic (PVF) – este un element esențial, căci determină randamentul sistemului.

Practic o dată cu expunerea la lumină (nu neaparat soare) aceste celule fotosensibile generează curent electric. Elementele care fac diferența între panorile FV sunt: structura, respectiv monocristaline sau policristaline precum și gradul de protecție, dat  de o membrană rezistentă la intemperii (grindină) și cadrul panoului (un cadru slab duce la deterioarea panoului la transport/manipulare). Durata de viata este de peste 25 ani, iar garantia de 10 ani!

2.Invertorul – este inima sistemului FV. Are rolul de a converti curentul continuu generat de către panourile Fotovoltaice (FV) în curent alternativ pentru consumatorii casnici(230V). Invertorul maximizeaza productia de energie, minimizand pierderile inerente procesului de conversie, facand ajustari automatizate pentru a asigura o functionare cat mai eficientă.

Deasemenea, invertorul permite și monitorizarea și ajustarea parametrilor sistemului FV.

3.Regulatorul de încărcare -realizează  încărcarea acumulatorilor la parametri optimi cu ajutorul energiei colectate de panourile FV. In funcție de dimensiunea SFV acestea sunt de doua tipuri:

  • PWM (Pulse Wave Modulate)
  • MPPT (Maximum Power Point Tracker)

4.Acumulatorii -sunt echipamentele care înmagazinează întreaga energie generată de panourile FV. Există acumulatori de 12V și 24V, cu o gamă variată pentru capacitatea de înmagazinare .

5. Accesorii –  sunt utilizate pentru:

a. Montaj – reprezintă profilele de Aluminiu împreună cu sistemul de fixare.
b. Circuitul de împământare – pentru proțectie la descărcările electrice.
c. Cablare – reprezinta totalitatea traseelor,  tuburi și cabluri, pentru interconectarea componentelor sistemului.

KARON

Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, panouri radiante, radiatoare electrice, sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/streșini.

Căutam cele mai bune soluții și oferim pentru clienți soluția potrivită nevoilor formulate, astfel încât parteneriatul pe care-l construim împreună să fie un succes pentru toți cei implicați în proiect.