Panouri Solare On-Grid

Panouri Solare On-Grid

Panouri solare ON-GRID, reprezintă sistemul FotoVoltaic care este conectat la rețeaua electrică (RENEL). Energia produsă de sistemul FV va fi utilizată în casă, iar surplusul va fi introdus automat în rețeaua RENEL.

Avantaje oferite de panourile solareON-GRID,  :

Costuri mai mici, decât sistemele autonome (off-grid).

Recuperarea rapidă a  investiției, în 5-7 ani.

Componentele Sistemului FotoVoltaic On-grid:

1. Panoul Fotovoltaic – este un element esențial,  determină randamentul sistemului.

Practic o dată cu expunerea la lumină (nu neapărat soare) aceste celule fotosensibile generează curent electric. Elementele care fac diferența între panourile FV sunt: structura, respectiv mono cristaline sau policristaline precum și gradul de protecție, dat  de o membrană rezistentă la intemperii (grindină) și cadrul panoului (un cadru slab duce la deteriorarea panoului la transport/manipulare). Durata de viață este de peste 25 ani, iar garanția de 10 ani.

2. Invertorul – este inima sistemului FV. Are rolul de a converti curentul continuu generat de către panourile Fotovoltaice (FV) în curent alternativ pentru consumatorii casnici (230V).

Invertorul maximizează producția de energie, minimizând pierderile inerente procesului de conversie, făcând ajustări automatizate pentru a asigura o funcționare cât mai eficientă. De asemenea, invertorul permite și monitorizarea și ajustarea parametrilor sistemului FV.

3. Accesorii –  sunt utilizate pentru:

  • Montaj – reprezintă profilele de Aluminiu împreună cu sistemul de fixare a panourilor Fotovoltaice pe acoperiș (sau pe sol).
  • Circuitul de împământare – pentru protecție la descărcările electrice.
  • Cablare – reprezinta totalitatea traseelor,  tuburi și cabluri, pentru interconectarea componentelor sistemului.

KARON

Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, panouri radiante, radiatoare electrice, sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/streșini.

Căutam cele mai bune soluții și oferim pentru clienți soluția potrivită nevoilor formulate, astfel încât parteneriatul pe care-l construim împreună să fie un succes pentru toți cei implicați în proiect.