Panouri Radiante Ecosun S - Incălzire Electrică Karon

Panouri Radiante Ecosun S

Noile directive europene impun cresterea performanţelor energetice ale clădirilor pentru utilizarea raţională a energiei şi protejarea mediului înconjurător. În acest sens, propunem un sistem nou de încălzire economic şi ecologic, destinat pentru hale şi spaţii industriale cu panouri radiante ECOSUN, care permit reducerea cu până la 40% a consumului energetic.

 

Descriere ECOSUN S – Concepute pentru încălzirea radiantă a spatiilor cu plafon înalt, între 3m şi 10m. Sunt fabricate cu unul, două sau trei elemente cu puteri între 0,9 şi 3,6KW, şi sunt disponibile în carcase de metal, albe sau din oţel inoxidabil, ultimele folosite mai ales în medii corozive. Panourile radiante ECOSUN S se disting prin faptul că elementul radiant este realizat dintr-o suprafaţă din aluminiu acoperită prin depunere în câmp electrostatic a unui strat de silicat, printr-un proces electrochimic special. Această tehnologie permite obţinerea unei emisivităţi remarcabile de energie termică radiantă, ca urmare a măririi suprafeţei active a panoului de cateva zeci de ori.

 

Folosinţă – Unde se recomandă : 

  • Hale de producţie sau depozitare
  • Biserici şi clădiri publice cu plafon înalt
  • Garaje auto şi adăposturi utilaje
  • Săli de sport sau festivităţi conferinţe
  • Hangare aeroporturi
  • Ferme de animale

Cere Oferta

Pentru informații suplimentare vă  rugăm să ne contactați. Consultanții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil!

    Încălzirea cu panouri radiante ECOSUN S este mai eficentă, consumul de energie este cu până la 40% mai mic decât pentru sistemele cu convecţie deoarece:

    Încălzirea se produce local, nu pentru întregul volum al incintei. Efectul de încălzire se produce prin propagarea liniară a căldurii emisă de panouri ( sub forma undelor în spectrul infraroşu) spre obiecte şi persoane, pe care le încălzeşte.

    Încălzirea este necesară numai pe durata programului de lucru, întrucât în 5 minute de la pornirea instalaţiei se atinge 95% din puterea nominală. Există posibilitatea folosirii unor termostate precise, programabile.

    Se poate realiza încălzirea pe zone de lucru. În acest fel, prin gruparea panourilor în câteva zone, se poate opri temporar încălzirea în ariile fără activitate umană, rezultând din nou importante economii.

    Puterea instalată – Se calculează în funcţie de pierderile termice ale incintei şi dimensiunile spaţiului. În general puterea nu depăşeşte 150W/mp. În cazul încăperilor slab izolate termic( din beton) se pot instala panouri ECOSUN S/SB pentru încălzirea zonală( pe zone de lucru) însă puterea va fi >200W/mp.

    Consum – În funcţie de puterea instalată, izolaţia termică a spaţiului, temperatura interioară/exterioară şi de frecvenţa de recirculare a aerului spre exterior, consumul de energie electrică poate varia în limitele 80 – 150W/mp/h

    Cerinţe – Necesită un branşament electric trifazic (monofazic doar dacă S< 50 -70mp) şi o putere adecvată, corespunzător puterii instalate. Panourile trebuie să aibă o distanţă de minim 1m faţă de obiectele înconjurătoare inflamabile, pe direcţia de radiaţie. Ele se montează la o înălţime cuprinsă între 3,5 şi 8 m.

    Avantaje ale încălzirii cu panouri ECOSUN S

    • Nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante.
    • Funcţionare silenţioasă, nu produc zgomot
    • Nu necesită întreţinere
    • Siguranţă în exploatare, datorită inexistenţei unei surse de foc în incinta halei( centrală, arzător, etc), sistem specific de protecţie electrică( siguranţe diferenţiale), împământare a carcaselor.
    • Inexistenţa noxelor comparativ cu sistemele cu ardere ( gaz)
    • Produs ecologic ( nu degajă CO2)
    • Temperaturile obţinute sunt adaptate necesităţilor pe zone de lucru şi intervale orare
    • Durată mare de viaţă ( nu există piese în miscare), estimată la 15-20 ani
    • Nu ocupă spaţiu la sol, se pot muta, rearanja usor ( ex. pentru spaţii închiriate).

    Informaţii generale. De ce nu este eficenta încălzirea halelor şi a spaţiilor înalte prin sisteme cu convecţie ( aer cald sau convectoare)

    Înălţimea mare – având înălţimi de la 4 m la 8 m, între 50% şi 80% din volumul de aer este încălzit inutil, activitatea personalului desfăşurându-se în general în maxim 2m de la sol. Aceasta este principala problemă a încălzirii suprafeţelor înalte cu sisteme clasice, prin convecţie.

    Distribuţia temperaturii – este neuniformă atât pe orizontală cât şi pe verticală. Apar zone reci în locurile depărtate de sursele de căldură, iar în plan vertical, aproape de sol temperatura este cea mai scăzută, crescând apoi proporţional cu înăltimea.

    Circulaţia aerului – aerul cald are tendinţa de a urca cat mai repede posibil, racindu-se în apropierea plafonului, apoi coboară din nou spre sol, reluând ciclul. Personalul simte preponderent aerul rece descendent, în plus curentul continuu de aer este dăunător pentru sănătate.

    Circulaţia prafului – fie datorită ventilaţiei( în cazul sistemelor cu aer cald) sau a circuitului ascendent/descendent a aerului ( în cazul convectoarelor), este antrenat praful care se depune peste tot şi este dăunător.

    Izolaţia termică – a halelor şi a sălilor înalte în general, este uneori precară. Chiar în condiţile unei izolaţii bune, suprafeţele foarte mari ale pereţilor şi ale plafonului, suprafeţele vitrate mari, uşile de acces şi lipsa izolaţiei în sol, cauzează pierderi însemnate de temperatură, comparativ cu birourile sau locuinţele.

    De Joasă Temperatuă
    Panouri Radiante Ecosun

    Panouri Radiante Ecosun

    Panouri Radiante din Marmură

    Panouri Radiante din Marmură

    Panouri Radiante din Sticlă

    Panouri Radiante din Sticlă

    De Înaltă Temperatuă
    Panouri Radiante Ecosun S

    Panouri Radiante Ecosun S

    Panouri Radiante Veito

    Panouri Radiante Veito

    Panouri Radiante cu Carbon

    Panouri Radiante cu Carbon

    Panouri Radiante cu Halogen

    Panouri Radiante cu Halogen

    Pentru a impune un standard al calității produselor și serviciilor, colaborăm cu mărci de prestigiu: Raychem, SUA, lider mondial pe piața de încălzire electrică în domeniul industrial, Flexel, Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în soluțiile de încălzire electrică din domeniul rezidențial, OJdin Danemarca specializată în soluții de automatizare, Fenix din Cehia, care anul acesta, 2015, aniversează 25 de ani de succes în domeniu fiind prezentă în peste 60 de țări de pe întreg mapamondul cu soluții complete de încălzire.

    Asigurăm consultanță, proiectare, instalare și service pentru soluții care utilizează panouri radiante, dar și pentru sisteme care au la bază cabluri electrice pentru încălzirea în pardoseală, covorașe electrice, Ecofilm, sau radiatoare electrice.  Oferim și sisteme de topire a zăpezii și gheții de pe alei sau burlane/ streșini.